Kategorier
Okategoriserade

Samarbeta någon?

Vi som bara är väljare och inte engagerade i något parti har nu en bön till er politiker, samarbeta!

Sverige har just nu en bra ekonomi, ja, vi har rentav ett ovanligt bra ekonomiskt läge jämfört med många andra europeiska länder! Ödelägg inte det genom partipolitisk prestige. Ett sådant käbbel kommer bara att öka politikföraktet och gynna protestpartier.

Alla av er (med ett undantag) verkar vara överens om att just en stabil finansiell grund är basen för en god välfärd, det vill säga sjukvård, skola och omsorg.

Ett konkret förslag till samarbete finns idag på DN debatt och handlar om innovationer för tillväxt. Varför inte ta chansen?

Sverigedemokraterna har kommit in Riksdagen. Det är illa, men inte på något sätt unikt för Västeuropa. Och Sverige har länge haft minoritetsregeringar. I hur många år regerade inte socialdemokratrarna med benäget bistånd av kommunisterna? De svenska kommunisterna må ha varit snälla och tama, men kommunismens historia innehåller minst lika många avskyvärda brott mot människor som nazismens. I båda ideologierna är tron på att ”målen helgar medlen” dominerande, liksom den patologiska bristen på empati.

I eftervalsanalyserna talas det nu mycket om att de etablerade partierna borde ha tagit debatten i sakfrågor med SD. Se då till att vi får en sådan debatt nu!  Låt oss då hoppas att vi får en sådan diskussion nu. Nyamko Sabuni tog upp det redan under valvakan och Jan Björklund fortsatte strax efter. Lyssna på Sabuni!

De flesta som röstat på SD är inte nynazister, de är missnöjda med hur integrationen fungerat. Ingen, oavsett hur länge man bott här, kan väl tycka att vi lyckats speciellt bra med integrationen? Om vi pratar öppet om problemen och möjligheterna tror jag att trollen spricker i dagsljuset. Jag måstet i vart fall hoppas det.

Och på tal om trollen. Det är lätt att glömma bort att SD faktiskt fått fler röster än Vänstern och Krisdemokraterna! De får 20 mandat! Det innebär 20 chanser att göra bort sig offentligt. För att inte tala om alla företrädare inom landsting och kommuner. Jimmy Åkesson må vara slipad, men var hittar SD så många, nya och rumsrena representanter? Och hela Sveriges presskår bara väntar på minsta felsägning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *