Kategorier
Akademiska Sjukhuset Bioteknik Den svenska sjukvården Vetenskap Yrkespatienten

ScienceLifeLab

Science Life Lab är namnet på en stor satsning, en satsning på forskning omkring våra gener och våra sjukdomar. En av många stora likande projekt världen över. Just den här är ett samarbete mellan vetenskapare i framförallt Stockholm och Uppsala. På januaris sista dag hölls en temadag kring SciLifeLab  i Polarbackens aula.  Med en rad högst intressanta föredragshållare.  Förväntningarna har varit mycket stora sedan det mänskliga genomet kartlades för snart 12 år sedan. Och framstegen har verkligen varit många och betydande. Vi har  lärt oss enormt mycket om hur våra celler styrs och regleras, väldigt mycket, men inte nog.

Samma dag skriver UNT, i papperstidningen, om en bloggkollega Eva som gått bort i cancer.

Cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, Alzheimer, MS, Diabetes, listan kan göra lång på de plågor som fortfarande plågar och dödar oss i höginkomstländerna. I andra delar av världen möter människor fortfarande en för tidig död på grund av simpla infektioner.

Utmaningarna är stora och många. Och arbetet med att möta dem går ibland outhärdligt långsamt.

Själv kunde jag, tyvärr inte, delta i SciLife. Jag var som vanligt på Akademiska Sjukhuset.

Så det finns många goda skäl att återvända till Science Life Lab och dess verksamhet  till exempel i ett samtal i Fakultet X

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *